Nieuwe Energie voor Wisselspoor Fase 1 Utrecht

Home / Actueel / Nieuwe Energie voor Wisselspoor Fase 1 Utrecht

Nieuwe Energie voor Wisselspoor Fase 1 Utrecht

In opdracht van Synchroon is Visscher betrokken bij de ontwikkeling van de Wisselspoor locatie in Utrecht. Een stoer stukkie stad. Voor de projectwebsite zie: www.utrechtwisselspoor.nl.

Een prachtige (her)ontwikkeling midden in de stad Utrecht !

Omdat duurzaamheid en energie efficiency net zo belangrijk zijn als de kwaliteit van de openbare ruimte, heeft Synchroon gekozen voor een toekomstbestendige energievoorziening en een esthetisch verantwoorde inpassing van benodigde techniek.
 
Als échte maatwerk oplossing is in de centraal gelegen Bovenbouwwerkplaats van de “Koninklijke Nederlandse Fabriek voor Werktuigen en Spoormaterieel”  een prefab-netstation geplaatst waarop alle voorzieningen in fase 1 ook worden aangesloten.
 
Uniek is dat deze energievoorziening niet alleen de woningen en de commerciële ruimten in fase 1 voorziet van duurzame energie,  maar ook dient als energievoorziening voor het dynamisch laden van circa 175 St. elektrisch auto’s in het plangebied.
 
Daarmee is een robuuste, duurzame en energie efficiënte voorziening gemaakt die aansluit bij de nabije- en verre toekomst. Dat noemen we met recht :  Synchroon met de stad !